Poziv na panel raspravu „Perspektiva mladih u Splitsko-dalmatinskoj županiji“ u sklopu ESF projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora”

OBJAVLJENO  OD ADMINISTRATOR

Pozivamo Vas na panel raspravu „Perspektiva mladih u Splitsko-dalmatinskoj županiji” koja će se održati u sklopu projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora“ u utorak 23. svibnja 2023. s početkom u 17:00 sati u Splitu u dvorani Hostela Dujam, Velebitska ulica 27.

U strukturiranom dijaloga dionika i donositelja odluka sudjelovat će Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Grada Splita, dr. sc. Aleksandar Vukić, znanstveni suradnik na Institutu za migracije i narodnosti u Zagrebu, prof. dr. sc. Ana Rimac Smiljanić, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Maja Duvnjak, članica udruge mladih i studenata SplitMisli i Savjeta mladih Grada Splita, Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i Ivan Majstorić, voditelj projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora“. 

Projekt Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Temelji se na međusektorskoj suradnji s ciljem kreiranja smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima

Partneri na projektu su: Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Institut za migracije i narodnosti u Zagrebu, Udruga mladih i diplomiranih studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Centar za karijere mladih Dubrovnik, Klub studenata geografije Zagreb, Udruga mladih i studenata SplitMisli, Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja, Udruga iseljenika, povratnika i useljenika, Mladi Sikirevaca i Jaruga, Općina Antunovac i Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.  

SSMH je udruga mladih koja se niz godina bavi demografskim trendovima u Hrvatskoj, upozorava na moguće posljedice negativnih demografskih trendova te zagovara cjelovite javne politike usmjerene mladima i obiteljima.

Ovim putem Vas pozivamo na sudjelovanje u strukturiranom dijalogu.

Za više informacija, možete nam se obratiti na mail adresu: mreza2050.demografija@wya.net