Poziv na okrugl stol „Demografska revitalizacija Hrvatske” u Hrvatskom saboru – 13. travnja 2023.

Pozivamo Vas na okrugli stol „Demografska revitalizacija Hrvatske” koji Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizira u suradnji s Odborom za obitelj, mlade i sport i Odborom za Hrvatske izvan Republike Hrvatske. Okrugli stol održat će se u četvrtak 13. travnja 2023. u 10:00 u dvorani Josipa Šokčevića (Maloj vijećnici) u Hrvatskom saboru.

Na okruglom stolu Svjetski savez mladih Hrvatska će predstaviti smjernice za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske, nastale na temelju znanstvenih istraživanja i međusektorske suradnje u sklopu projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Među govornicima će biti doc. dr. sc. Stjepan Šterc, docent na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Tado Jurić, izvanredni profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, izv. prof. dr. sc. Marin Strmota, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Majstorić, mag. geogr., bacc. oec., voditelj projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” i predstavnik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Izravan prijenos putem saborskoga YouTube kanala: https://www.youtube.com/watch?v=GhtAKqsSUHc

Ovdje se nalazi i najava na službenoj stranici Hrvatskog sabora: http://bitly.ws/CSH2